De drijvende krachten achter Koningsdag en de HOV

Koningsdag in Hengelo wordt georganiseerd door de Hengelose Oranje Vereniging, kortweg HOV. Het bestuur van de HOV bestaat compleet uit vrijwilligers.

Extra handjes welkom

Wilt u net als het bestuur dankbaar werk doen voor Hengelo en Koningsdag? Alle hulp is welkom. Meld u en ontdek wat ú kunt doen. Mail naar info@hovhengelo.nl.

Ereleden Hengelose Oranje Vereniging

de heer C.P.M. Bevers +
de heer H. Veltkamp
de heer C. Herben +

Post sturen?

Ga naar de pagina contact.

Bert Scherphof weg uit bestuur HOV

Bert Scherphof is uit het bestuur van de Hengelose Oranje Vereniging (HOV) gestapt. De bijna 73-jarige Hengeloër regelde jarenlang de Oranjekermis en andere binnenstadszaken.
Scherphof begon dertig jaar geleden met de belangenbehartiging van de kermisexploitanten. ,,Ik kwam op een gegeven moment zo vaak bij de gemeente dat de HOV zei: ,,Nu kun je ook wel bestuurslid worden. Ik denk dat ik zo’n vijfentwintig jaar in het bestuur heb gezeten.’’ Scherphof kwam destijds met het idee voor kramen op Koningsdag en heeft veel zien veranderen, zoals de steeds strengere veiligheidseisen. Hij spreekt over Koningsdag als een viering en heeft altijd gehamerd op het belang van het HOV-werk voor de gemeente. De kermiszaken binnen de HOV worden inmiddels behartigd door Eddon Janssen.

Maak kennis met het bestuur van de HOV:

Eddon Janssen, voorzitter

E: bestuur@hovhengelo.nl

Peter Blaauw, penningmeester

E: administratie@hovhengelo.nl

Hans Bos, secretaris

E: administratie@hovhengelo.nl
Rinus de Jong, Binnenstad

E: bestuur@hovhengelo.nl

Michel Groothuis, Binnenstad

E: bestuur@hovhengelo.nl