Hengelose Oranje VerenigingHoera, HOV organiseert Koningsdag

Méér muziek, groter randprogramma en tweede editie Sportstad

Hengelo op 27 april in Oranjesferen

Nog even en het is weer Koningsdag! Ook dit jaar maakt de Hengelose Oranje Vereniging (HOV) er weer een groot feest van voor de hele bevolking. Bezoekers kunnen dit jaar méér muziek en een groter randprogramma tegemoet zien. Ook kunnen ze de tweede editie van Hengelo Sportstad verwachten. Na de succesvolle eerste editie in 2017 wordt dit evenement jaarlijks herhaald.
De HOV organiseert met een kleine, hechte groep één van de grootste feesten in Hengelo. Alles wordt perfect georganiseerd doordat we de goede mensen op de juiste plekken inzetten.
Eindelijk hebben we dit jaar een mooie infokraam op de markt, bij de berenstand. Hier kunnen bezoekers met hun vragen terecht. Een aantal dames staan bezoekers te woord en geven aan welke sporten waar plaatsvinden.
De kermis heeft dit jaar een overvol aanbod en er is een grote verscheidenheid in foodstands. Naast de traditionele kleedjesmarkt is er een uitgebreid aanbod van kramen. Achter de Hema wordt het 4×4 soccertoernooi gehouden. Tijdens dit onderlinge toernooi strijden jeugdteams van Hengelose clubs tegen elkaar.
We hebben natuurlijk geen invloed op het weer, maar afgaande op het mooie programma weten we nu al dat Koningsdag 2018 een groot succes zal worden!

Eddon Janssen, voorzitter HOV

Historie die teruggaat tot Koningin Wilhelmina

De voorloper van de HOV ontstond in 1898. Aanleiding? De inhuldiging van Koningin Wilhelmina. Hiervoor richtte de stad de Hoofdcommissie Kroningsfeest Hengelo op. Later kreeg die de naam Vereniging Oranjedag. En dat leidde uiteindelijk tot de Hengelose Oranje Vereniging (HOV).

HOV: wat, waarom & hoe

In Nederland en ver daarbuiten leven Oranjegedachten. De HOV wil die Oranjegedachten behouden, versterken uitbreiden. Hoe? Vooral doordat we op Koningsdag allerlei activiteiten voor en door de Hengelose bevolking (laten) organiseren. En met Hengelose bevolking bedoelen we natuurlijk ook Beckum. Verder helpen we ook anderen met organiseren van activiteiten rondom Koningsdag.

Veel van onze terugkerende activiteiten

Bestuur HOV

De Hengelose Oranje Vereniging is aangesloten bij de Bond van Oranjeverenigingen. Het bestuur van de HOV bestaat compleet uit vrijwilligers. Bekijk hier het bestuur >>

U ziet het; er ligt een stevige basis onder de festiviteiten rond Koningsdag in Hengelo. Zien we u die dag dus in de binnenstad?