Koningsdag 2017: sport in de sportlights

with Geen reacties

Koningsdag is bij uitstek een feest voor iedereen. Een feest dat jong en oud samenbrengt en dat veel mensen dierbaar is. De Hengelose Oranjevereniging weet ieder jaar weer een uitgebreid programma op te zetten voor een evenement dat zijn weerga niet kent in Hengelo.

Dit jaar kiest de Hengelose Oranjevereniging nadrukkelijk voor een sportief spektakel op Koningsdag onder de noemer: ‘Hengelo Sportstad’. Naast de traditionele activiteiten, zoals de kleedjesmarkt en de Oranjekermis, staat in de hele binnenstad die dag sport centraal. Dit thema is niet lukraak gekozen. Koning Willem-Alexander wordt dit jaar 50 en draagt sport in de breedste zin van het woord een warm hart toe. Hij heeft bij zijn inhuldiging de Koningsspelen in het leven geroepen, is een trouw Oranjesupporter bij sportevenementen en beoefent zelf ook verschillende sporten.

Vandaar dat de Hengelose Oranjevereniging, in samenwerking met sportverenigingen en Hengelo Sport, een programma heeft samengesteld om sport in de spotlights te zetten. Met onder meer een hardloopwedstrijd en honkbal-, turn-, en handbaldemonstraties. Op de vijver in het Prins Bernhardplantsoen wordt kano gevaren en in het Rabotheater kunt u een demonstratie simultaan dammen bijwonen. Ook verenigingen voor gehandicaptensporten zijn vertegenwoordigd.

Het organiseren van al deze activiteiten kan niet zonder de inzet van vele vrijwilligers. Van de Hengelose Oranjevereniging, maar ook van alle clubs en verenigingen die meewerken aan deze dag. Ik ben ervan overtuigd dat zij, samen met u, van Koningsdag 2017 weer een waar oranjefestijn maken.

Ik wens u allen een prachtige, sportieve dag toe!

Sander Schelberg,
burgemeester van Hengelo