Beckum maakt zich weer op voor ouderwets gezellige Koningsdag

Ook Beckum kleurt tijdens Koningsdag weer helemaal Oranje. Het wordt een ongedwongen, ouderwets gezellige viering, belooft de organisatie. Die is in handen van de commissie Koningsdag Beckum in samenwerking met sportvereniging TVO. Zoals de Beckummers gewend zijn, spelen de festiviteiten zich af rond het schoolplein en in om het Geertman. Bij minder mooi weer wordt gezorgd voor een overdekt onderkomen.

Volgens Leon Mentink van de commissie komen er elk jaar zo’n vijftig tot zestig kinderen naar het feest in het kleine Hengelose kerkdorp. ,,En natuurlijk hun ouders en de vele andere belangstellenden, want de activiteiten zijn natuurlijk bedoeld voor iedereen.’’ Blij verrast waren de feestvierders vorig jaar toen ook het Hengelose gemeentebestuur op bezoek kwam. Dat bezoek is dit jaar weer gepland, alleen is nog niet bekend of het een wethouder wordt of de burgemeester.

Koningsdag 2018 begint in Beckum net als in voorgaande jaren met een ballonnenwedstrijd. Dit gebeurt onder muzikale begeleiding van Beentels Kabaal. Alle kinderen kunnen vooraf in het schoolgebouw een ballon ophalen.

Fietsliefhebbers kunnen kiezen uit een uitdagende mountainbiketocht of een pittoreske normale fietstocht. Voor de kinderen tot groep 8 zijn er dit jaar veel verschillende activiteiten georganiseerd. Daarnaast is het mogelijk de hele dag aan te schuiven en gezellig te genieten van een hapje, een drankje, muziek en overig vertier. Leon Mentink: ,,Het programma ziet er in hoofdlijnen hetzelfde uit als vorige jaren. Ieder jaar zorgen we voor nieuwe activiteiten binnen deze hoofdlijnen. We hebben een vaststaand stevig concept met ruimte voor vernieuwingen.’’

10.30 – 11.15 Oplaten van ballonnen onder begeleiding van Dweilorkest
10.30 – 13.30 Fiets- en mountainbikeroutes voor iedereen
11.15 – 13.15 Zeskamp en verschillende spelletjes voor groep 3-8, festiviteiten in de gymzaal voor groep 0-2
13.15 – 13.30 Uitreiking medailles door burgemeester of wethouder van Hengelo

 

Heel graag tot ziens,

Eddi, Leon, Joop, Nicole, Ursela en Sandra
Commissie Koningsdag Beckum in samenwerking met TVO