PopScool, zumba en bands op podium bij So Nice

Bij So Nice en Rabotheater staat een podium waar ’s morgens optredens van PopScool worden gehouden. Later op de dag is het de beurt aan bands en zumbademonstraties.
PopScool komt tussen 09.30 en 12.00 uur met een aantal leuke bands en muzikale leerlingen. Het gaat om Britt Franken, de Muziek Carrousel met Floor Belshof en Sam de Jongh onder leiding van Marleen ter Hedde en de bands Just like us en StarMIXX.
Just like us is een gevestigde naam. De muzikanten begonnen toen ze elf waren. Nu zijn ze drie jaar verder en hebben ze al heel wat optredens gedaan. Bijntje, Renee, Thijn, Niek en Vince stonden in december in een uitverkocht Metropool, speelden samen met Candy Dulfer en wonnen de publieksprijs bij het grote Rabotheater poppodium. StarMiXX bestaat een half jaar en het repertoire omvat tien liedjes. Bandleden zijn Tijs(10), Mees(11), Roosmarijn(13), Iris (13) en Jette(11). Het optreden op Koningsdag vormt het eerste in de zomertour van PopScool.

’s Middags en ’s avonds kun je bij So Nice genieten van de Miles Band (12.00 – 15.00 uur) en Brand New Band (15.00 – 19.30 uur). ,,We hebben een groot terras en mooi weer besteld,’’ promoot Robin Bartelink van So Nice. Priscilla Cong Ye van Dance Passion verzorgt met haar leerlingen tussen 14.30 en 15.15 uur flitsende zumbademonstraties, afgewisseld met streetdance vanaf zes jaar onder leiding van Jeffrey.

Verder zijn in de buurt van het podium de kleedjesmarkt en demo’s van H.G.V.
Bezoekers van Koningsdag die minder goed ter been zijn, kunnen gebruik maken van het invalidentoilet van het Rabotheater.

Flitsende dansen en leuke hits op de Markt

De leukste hits van vroeger en de meest flitsende dansen van nu, ze komen allemaal voorbij op de Markt. Het grote podium staat de gehele Koningsdag in het teken van muziek en dans. Het is te vinden in de buurt van de beren.

’s Morgens is het podium tussen 09.30 en 11.30 uur bezet door de band Maple Suit. Willem Smith vertelt: ,”Het is ons eerste optreden op Koningsdag in Hengelo dus we zijn benieuwd. We maken een selectie uit ons repertoire van zo’n honderd nummers, vaak van grootheden uit de zestiger en zeventiger jaren die niet zo heel bekend zijn.’’

Van 13.30 – 15.30 uur is het de beurt aan Distant Neighbours. Lars Bökkerink van deze zes leden tellende band vertelt dat er covers worden gespeeld. ,,Hits van nu maar ook ouder werk uit de tachtiger en negentiger jaren.’’
Tussen de optredens van de bands door kan het publiek genieten van de stem van zangeres Corine Calsijn. ,,Ik zing een selectie uit mijn repertoire, dat zo’n vijfhonderd nummers in verschillende stijlen omvat, van de muziek uit de jaren zeventig tot nu.’’

Zumba

Priscilla Cong Ye van Dance Passion verzorgt met haar leerlingen tussen 11.30 en 12.15 flitsende Zumba demonstraties. ,,Zumba is een leuke manier om aan je lichaam te werken en je fit te voelen.’’ Danslerares Hellen geeft tussen de Zumba optredens door lessen voor ukkies vanaf drie jaar.
’s Middags worden de Zumba demonstraties herhaald van 14.30 tot 15.15 uur, afgewisseld met streetdance vanaf zes jaar onder leiding van Jeffrey.