Neem een kijkje in een Twentse wensambulance

Op Koningsdag is het promoteam van Stichting Twentse Wensambulance paraat om het publiek iets te laten zien van haar mooie werk. De stichting brengt wensen in vervulling van mensen die terminaal of chronisch ziek zijn en heeft vier ambulances, waarvan één voor kinderen.
Achter de Hema (De Wetstraat/Prins Bernhardplantsoen) zijn op Koningsdag twee ambulances te bezichtigen. Vrijwilligers geven het publiek uitleg. Er worden met inzet van de stichting zo’n honderd vijftig ritten per jaar gemaakt. Het gaat hierbij om liggend vervoer. Margreet Schutte van de stichting is al zes jaar actief. ,,Het is mooi en dankbaar werk. De wensen van de mensen die wij vervoeren, zijn erg uiteenlopend. De één wil een dagje naar het strand, de ander naar de dierentuin en weer een ander naar een begrafenis, wat anders niet zou kunnen.’’ Aanvragen kunnen worden ingediend via de website en worden dan beoordeeld. De stichting werkt geheel op giften.
Meer informatie: kijk op www.twentsewensambulance.nl.

Blaasorkesten, ballonnen, DJ, clowns en zelfverdediging

Bij Koningsdag in Hengelo denk je aan de kleedjesmarkt, de kermis en vooral veel sport. Maar er is méér. De Hengelose Oranje Vereniging zorgt voor een uitgebreid randprogramma.
Zo wordt de binnenstad muzikaal gezien onveilig gemaakt door het twintig leden tellende blaasorkest Spekhesten uit Vasse en collega orkest Bentels Kabaal met een geheel eigen stijl en kleding. Beide orkesten doorkruisen de binnenstad en zorgen voor flink veel herrie. Ook het eenmansorkest van Didi Stefan die tegelijkertijd verschillende muziekinstrumenten bespeelt, zal zeker de belangstelling trekken.

Voor veel plezier zorgt ook clown Henkie oet Hengel. Hij loopt de gehele dag door het publiek en vermaakt jong en oud met zijn grappen.

Nieuw op Koningsdag in Hengelo is de Ballonnenfantasie. De ballonnenclown maakt de mooiste figuren.

Wil je je laten schminken als een kat of een hond? Kom dan naar één van de grimeurs.

Bezoekers van Koningsdag kunnen verder een bezoekje brengen aan één van de vele kramen voor de particuliere verkoop en kennismaken met het werk van Scouting Dr. Ariëns Ingrid, een vaste ,,klant’’ tijdens het oranjefeest.

Mysafehouse uit Almelo verzorgt demonstraties zelfverdediging voor mannen en vrouwen. Het gaat om zelfverdediging volgens het principe van de Russische Systema krijgskunst.

Achter de Hema kan het publiek tenslotte luisteren naar de muzikale verrichtingen van DJ Mans Prinsen. Hij stemt zijn muziekkeuze af op het publiek.

Hooggeëerd publiek… het jeugdcircus is er weer!

Het hooggeëerde Hengelose publiek wordt van harte uitgenodigd om op Koningsdag naar de voorstellingen van het Jeugdcircus Tubantino te komen kijken.

”We doen alles wat je van een echt circus mag verwachten,’’ zegt Marcel Dekkers namens Tubantino. ‘’Maar wat de mensen in Hengelo precies gaan zien, is nog een verrassing.’’ Het Oldenzaalse circus telt zo’n vijftig jeugdige artiesten in de leeftijd van zes tot achttien jaar. Ze lopen op ballen,  jongleren of hangen aan de trapeze. Ze oefenen op maandag en vrijdag in hun thuisbasis Oldenzaal. Een deel van de artiesten komt op Koningsdag naar het Prins Bernhardplantsoen. De optredens vinden plaats tussen 12.00 uur en 16.00 uur.

Kinderen laten bezoekers Wemenstraat lekker smullen tijdens Hengelo bakt

Hengelo bakt is een nieuw onderdeel van het programma voor Koningsdag 2019. Het belooft een feestelijk en vooral smakelijk evenement te worden.

Om Hengelo bakt mogelijk te maken is de Hengelose Oranje Vereniging (HOV)  de samenwerking aangegaan met banketbakkerij Gustaf in de Wemenstraat. In deze straat wordt Hengelo bakt gehouden. HOV voorzitter Eddon Janssen is enthousiast over de introductie van het nieuwe programma onderdeel. ‘’Samen met de kleedjesmarkt, die zich uitstrekt over de gehele Wemenstraat, vormt Hengelo bakt één groot kinderfeest.’’

Bakmeel

De kinderen konden in de aanloop naar Koningsdag gratis bakmeel krijgen en vervolgens thuis lekker aan de slag gaan. De jeugdige bakkers konden samen met papa en mama of opa en oma gezellig thuis de heerlijkste koekjes of andere lekkernijen bakken. In totaal hebben zo’n driehonderd kinderen van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. De resultaten van de bakkunst konden vlak voor Koningsdag bij Gustaf ingeleverd en worden op Koningsdag verkocht. De kramen waarin de kinderen hun waren verkopen, worden door de HOV gratis ter beschikking gesteld.

Aan de ingezonden lekkernijen zijn leuke prijzen verbonden. Er zijn prijzen voor de lekkerste en leukste koekjes en voor de mooist aangeklede kraam. De inzendingen worden door banketbakker Gustaf beoordeeld.