Eerste hulp bij ongelukken, ook op Koningsdag!

Een ongeluk zit in een klein hoekje….Ook op Koningsdag kun je je ergens aan stoten of  ongelukkig terecht komen. Gelukkig is altijd iemand van de EHBO aanwezig om een pleister te plakken.

De Hengelose Oranje Vereniging heeft voor drie EHBO posten gezorgd. Zij zijn te vinden op de kruising van de Wemenstraat met de Wetstraat ter hoogte van Morssink voor koken en tafelen, in het Prins Bernhardplantsoen en aan de Enschedesestraat ter hoogte van de ING bank.

Foodstands voor ‘n smakelijke hap of een lekker drankje

Ook tijdens Koningsdag kan het zomaar gebeuren dat je lekkere trek krijgt. Gelukkig zijn er in de binnenstad vele gezellige foodstands te vinden. Ze staan dit jaar echter op een nieuwe locatie: de Beursstraat ter hoogte van het Rabotheater.

De eet- en drinkkraampjes zijn één van de smakelijkste vaste onderdelen van de Hengelose Oranjemarkt en van Koningsdag. De ondernemers bieden een uitgebreid aanbod aan drankjes en hapjes. Van een heerlijke kop koffie of een koel biertje tot een bal gehakt of een multiculturele specialiteit… Smullen maar!  Uiteraard kleden de standhouders hun kramen aan met veel Oranje en klinkt er muziek.

Infopunt HOV aan Bataafse Kamp

De Hengelose Oranje Vereniging (HOV) is net als tijdens vorige edities van Koningsdag aanwezig met een informatiepunt. Iedereen die vragen heeft over de organisatie, parkeren, kramen of optredens van artiesten, kan de hele dag in deze stand terecht. Het informatiepunt is te vinden aan de Bataafse Kamp.  Kijk ook op www.hovhengelo.nl.

Waar kan ik een toilet vinden?

De Hengelose Oranje Vereniging heeft aan alles gedacht. Ook aan de toiletvoorzieningen. Soms heb je hoge nood en het is dan fijn om te weten waar je snel even naar de wc kunt.

Halverwege de Wemenstraat staat een ‘’dixie’’ opgesteld. Ook op de hoek van de Beursstraat en de Enschedesestraat kunnen Koningsdagbezoekers gebruik maken van zo’n mobiel toilet. Verder zijn er natuurlijk de reguliere toiletten op de Markt en in de horeca. In het Rabotheater is bovendien een invalidentoilet.

Plattegrond & (fiets) parkeren op Koningsdag

Waar vindt u op Koningsdag in Hengelo de Oranjekermis? En waar zijn de sportactiviteiten, de muziek en de Oranjemarkt? Bekijk hier de plattegronden.

De ontbrekende plattegronden volgen z.s.m.:

Waar vindt u toiletten?

Op de volgende plekken vindt u gratis (mobiele) toiletten

 1. Beekstraat, bij de ingang van de bioscoop
 2. Enschedesestraat, bij Café De Appel
 3. Prins Bernhardplantsoen (Ontmoeting)
 4. Op de markt bij de Mc Wok (openbare toiletten)
 5. Molenstraat (Rabotheater), handycap
 6. Molenstraat (Ad Heijne)
 7. Wetstraat (Bakker Oonk)
 8. Langestraat, gemeentehuis

Waar gaat u met uw afval naartoe?

U vindt in de binnenstad drie vuilniscontainers voor overgebleven spullen van de Oranjemarkt.

 1. bij de bioscoop in de Beekstraat
 2. in de Enschedesestraat (naast Ten Eekelder)
 3. Wetstraat

Tip: breng goede spullen vooral naar de container bij de bioscoop. Daar scheiden medewerkers van Het Goed uw spullen; goed voor het milieu.