Sport brengt mensen bij elkaar

with Geen reacties

Dit jaar ligt de nadruk tijdens Koningsdag nog meer dan anders op het thema ‘sport’. De Hengelose Oranjevereniging doopt Hengelo voor de gelegenheid zelfs om in ‘Hengelo Sportstad’.

Als wethouder Sport juich ik deze invulling van Koningsdag van harte toe. Door sport op deze manier dichtbij te brengen kun je mensen inspireren, motiveren en wellicht zelfs activeren om zelf ook aan sport te gaan doen.

Sporten is goed voor een mens, daar kunnen we niet om heen. Of je nu jong bent of al iets ouder, op iedere leeftijd is beweging belangrijk. Om fit en energiek te blijven, maar ook doe je contacten op en leer je mensen omgaan. Je leert wat winnen en verliezen is én je leert je te focussen op een doel. Dat zijn allemaal zaken, waar je ook in het dagelijks leven profijt van hebt.

Een bijkomend voordeel van sporten is dat het mensen bij elkaar brengt. Daarom past het ook zo goed op Koningsdag. Want deze nationale feestdag, waarop we dit jaar de 50e verjaardag van onze koning vieren, is bij uitstek een feest van contact, van ontmoeting en verbinding.

Heel veel Hengelose sportverenigingen laten op Koningsdag tijdens diverse demonstraties zien wie ze zijn en wat ze doen. In de oranjekrant leest u daar meer over.

Ik wens u allemaal een sportieve en prachtige Koningsdag 2017!

Claudio Bruggink
Wethouder Sport gemeente Hengelo