Sport, sport en nog eens sport!

with Geen reacties

Alles is dit jaar een beetje anders, tijdens Koningsdag. Dat geldt voor het programma maar ook voor de indeling van de diverse activiteiten. Hengelo Sportstad speelt zich hoofdzakelijk af aan de Enschedesestraat en in het Prins Bernhardplantsoen.

‘’Dus niet meer op de oude vertrouwde plek bij de Hema en op het Marktplein, ‘’zegt Errol Herder. ‘’Dit heeft te maken met de weekmarkt en de verplaatsing van de kermis naar het terrein achter de Hema in verband met de verbouwing van het stadhuis.’’ Errol  is binnen de Hengelose Oranje Vereniging (HOV) verantwoordelijk voor het sportprogramma. Hengelo Sportstad wordt alweer voor de derde keer gehouden. ‘’De lange Enschedesestraat leent zich uitstekend voor de diverse stands met sportieve activiteiten. Naar aanleiding van opmerkingen die we vorig jaar kregen, hebben we besloten de stands van de sportverenigingen af te wisselen met de particuliere kramen. Om en om dus. Eerst heb je een sportactiviteit, dan een kraam en dan weer sport. Zo zorgen we voor afwisseling. ‘’Ook het Prins Bernhardplantsoen is dit jaar het toneel van diverse sportactiviteiten. Bij de meeste sporten kan het publiek zelf lekker actief meedoen.

Verspreid Naast de Enschedesestraat en het plantsoen zijn er op enkele andere plekken in de stad ook verspreid liggende sportlocaties. Errol: ‘’Bijvoorbeeld op het Brinkplein, de kruising Wemenstraat/De Wetstraat en rondom de kerk.’’ Het aanbod is divers. Naast balsporten zoals volley- en voetbal kan het publiek demonstraties tegemoet zien van badminton, hockey, gymnastische sporten, atletiek, boogschieten en bridge. Errol besluit :’’Nieuw dit jaar is dat er rondom een aantal sportactiviteiten in het park en bij het Beursplein nieuwe airboarding als afscheiding wordt gebruikt.’’